e-Devlet girişi soyağacı sorgulama nasıl yapılır? Alt – üst soy bilgisi soy ağacı öğrenme / Hızlı Soyağacı sorgulama…
e-Devlet soyağacı sorgulama nasıl yapılır? sorusu bugünlerde gündemimizi en çok meşgul eden konuların başında gelmektedir. Hem sosyal medya hemde gündelik yaşamda bu aralar çok konuşulan konular arasında ilk sırada yer alıyor. Herkes elinde telefon veya karşısında bilgisayar soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır? Soy bilgisi nasıl öğrenilir? sorularının cevaplarını arıyor. Vatandaşlık işlemlerinde kullandığımız e-Devlet sisteminin yeniliklerinden biri olan alt üst soy bilgisi işlemini yapmak için gereken ilk adım bir e-Devlet şifresine sahip olmak olacaktır. Vatandaşlar e-Devlet tarafından sunulan soyağacı öğrenme ekranı açılması ile birlikte e-Devlet’e adeta akın etti ve sistem yapılan aşırı yüklemeler nedeniyle geçici bir süre kapandı. Sorunlar giderildikten sonra sistem tekrar devreye alındı. Soyağacı sorgulaması talebi oluşturulduktan sonra; size gelen SMS ve e-posta ile soyağacı bilgilerinizi artık görebiliyorsunuz. Soyağacını öğrenenler eski tarihlere de ulaşmak istiyorlar. Peki Alt-Üst Soy Bilgisi sorgulamada daha eski tarihlere nasıl gidilir? e-Devlet girişi soyağacı sorgulama nasıl yapılır? Tüm bu sorularınızın cevabını bu yazımızda bulacaksınız.
e-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama yani soyağacı sorgulama sisteminde yoğunluk sebebiyle yavaşlamalar yaşanıyor. Bu konuda akşam saatlerini kullanmanızı tavsiye ederiz. Hemen belirtelim soyağacınızı 1800’lü yıllara kadar öğrenebiliyorsunuz. Sistemde yaşanabilecek büyük bir yoğunluk için gerekli önlemler alınmış ve bu nedenle işlemler sıraya alınarak yapılıyor. Dolayısıyla işlemlerde beklemeniz bu sebepten kaynaklanıyor.
e-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama önemli detay !
E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sayfasına giriş yaptığınızda sistem sizi sıraya alıyor ve soy bilginiz hazırlandığında size haber vermek için iletişim bilgisi istiyor. E-Posta hesabınızı ya da telefon numaranızı e-Devlet üzerinden onaylatmış olmanız gerekiyor.
Gelin adım adım Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama nasıl yapılır? Anlatmaya başlayalım.
TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet Kapısı’na girdikten sonra karşınıza çıkan ekranda arama butonun olduğu yere ilgili aramayı “Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama” yazmalısınız ve üzerine tıklamalısınız. Mobil E-Devlet uygulamasında şimdilik bu Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama yapamıyorsunuz, yeri gelmişken söyleyelim.
e-Devlet Giriş Soyağacı sorgulama için tıklayın…
Açılan sayfayı aşağı doğru kaydırdığınızda soy ağacı bilgilerini görüp inceleyebilirsiniz. Sıralama en eski kayıttan yeniye göre yapılmıştır.
Yukarıdaki gibi sistem size anında bilgileri getirmeyebilir. Bu durumda sistem sizi bekleme listesine eklemiş demektir. Kısacası işleminiz sıraya alınır. İşlem bittiğinde Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama konusunda sistemde kayıtlı telefon veya e-postanıza bilgi gönderilir. O zaman karşınıza çıkacak olan ekran aşağıdaki gibidir. Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama talebiniz alındıktan sonra E-Devlet kapısından çıkış yapın. Alt-Üst Soy bilgisi oluşturulduğuna dair sms veya e-posta aldıktan sonra E-Devlet kapısından tekrar giriş yaparak, Alt-Üst Soy bilgisi sorgulamaya girdiğinizde yukarıdaki resimdeki gibi Alt-Üst Soy bilginizi görebilirsiniz.
Soyağacı sorgulamada daha gerilere nasıl gidilir?
Soy bilginizi öğrenerek ilk bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Kimi kayıtlar 1800 yıllarına kadar gitmekte kimi ise daha yakın tarihlere kadar çıkabilmektedir. Daha eski Alt-üst soy bilgilerini sorgulamak için neler yapmalısınız başlıklar halinde kısaca açıklayalım.
-
Aile büyüklerinden ailenin geçmişiyle ilgili bilgilerin toplanması,
-
Aileden gerekli malumat öğrenildikten ve alt-üst soy sorgulamadan bilgiler alındıktan sonra arşivlere müracaat etmek,(Arşiv sistemlerini ve eski yazıyı bilmek gereklidir)
-
Soy bilgisi tarihi araştırmaları için öncelikle Osmanlı Arşivlerinde nüfus defterlerini incelemek,
-
Ayrıca Nüfus Genel Müdürlüğü Arşivinde bulunan vukuat kayıtları ve Osmanlı Arşivlerinde bulunan Temettuat defterlerini incelemek’ndedir. Bu defterleri destekleyecek diğer kayıtlar ise Osmanlı Arşivi’nde bulunan ve 19. yüzyılın ortalarına ait olan Temettuat defterleridir.”
e-Devlet Şifresi Nedir? e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? e-Devlet şifresi unutulursa ne yapmak gerekir?
e-Devlet Kapısı uygulamasına girmemizi sağlayan e-Devlet şifresi almak veya e-Devlet şifresini unuttuğumuzda neler yapmanız gerektiği kimi insan için ne kadar kolay olsada kim insan içinde zor olabilmektedir. Bu konuda e–Devlet şifremi unuttum, e-Devlet şifresi nasıl alınır? e-Devlet şifresi alma, internetten e-Devlet şifresi değiştirme, e-devlet şifresi nereden alınır? Ve benzeri soruların cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.
e-Devlet şifresi almanın en kolay yöntemlerinden biri PTT Merkez Müdürlüklerinden, e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek alamak olacaktır.
Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için kişiye özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.
e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra “Profilim” alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.
Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir.
Yurt dışında e-Devlet şifresi nasıl alınır?
e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz bir şekilde temin edilebilmektedir.