Bitcoin alınır

Bitcoin kullanım kılavuzu (Bitcoin nedir, nasıl alınır, Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?)

Bitcoin nedir

Yeni başlayanlar için Bitcoin kullanım kılavuzu

Bitcoin nedir, Bitcoin nasıl alınır, Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Özellikle son aylarda kırdığı rekorlar ile adını duyduğumuz Bitcoin şüphesiz kripto para piyasasının en çok yatırım alan üyesi. Peki Son dönemlerde pek çok kullanıcının yer aldığı Bitcoin dünyasında nelere dikkat etmeliyiz? Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? Bitcoin işlemleri nasıl güvenli bir şekilde yapılır? Kripto para Ya da diğer adıyla sanal para alım satımı ve yatırımınızı korumak için bilmeniz gerekenler hepsi bu yazımızda…

Bitcoin 3 Ocak 2009’da hayatımıza girmesine rağmen Bitcoin özellikle son aylardaki yükselişi ile ile pek çok insanın ilgi odağında yer alıyor. Her gün Bitcoin ile yatıp Bitcoin ile kalkıyoruz. Bitcoin rekor kırdı, Bitcoin değeri şu olacak, Bitcoin değeri düşecek, seneye bu fiyatlar bekleniyor veya Bitcoin 5000 $ arttı başlıklarını her yerde görebilirsiniz. Artık gazetelerde, haber sitelerinde ve Sosyal medyada gündem Bitcoin. Eskiden dolar, euro, borsa ve faiz konuşulurdu ama artık Bitcoin bunların önünde ilk sırayı almayı başardı. Neyse gelelim konumuza Bitcoin‘e yatırım yapmayı düşünenlerdenseniz ve bu konuda hiçbir şey bilmiyorsanız bu yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin (sembolü: ฿, kısaltma: BTC) herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir. Yani bir sanal para birimidir.

Virgülden sonra 100 milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. Kripto para birimidir. 

Bitcoin Ne Zaman Çıktı?

Bitcoin ağı 3 Ocak 2009’da hayata geçti. Yazarı Satoshi Nakamoto‘dur fakat muhtemelen gerçek ismi değildir. Bu arkadaş kimdir, şu an köşeyi dönmüş olabilir mi bilen yok.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin alım satımı hizmeti veren yerli ve yabancı pek çok platform bulunmakta. Anlayacağınız Bitcoinleriniz değerinden alınır satılır. Bu platformlar kullanıcılara hesaptan havaleden kredi kartından transfere kadar pek çok opsiyon sunmaktadır.

Bitcoin almak

Bitcoin Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle Bitcoin yatırımı yapacağınız şirket ile ilgili gerekli araştırmaları yapın. İnternette bu platformlar ile ilgili pek çok Bitcoin yorum ve önerleri ile karşılaşacaksınız. Bu yorum ve öneriler doğrultusunda seçiminizi yapabilirsiniz.

Bu platformların Bitcoin alım ve satım işlemleri karşılığı sizden tahsil edeceği komisyon ücretleri de incelemeniz faydalı olacaktır. Bu oranlar çok fazla değişken bir yapıya sahiptir. Bitcoin borsasını takip ederek gelişmelerden uzak kalmayın.

Bitcoin İşlemlerinde Nasıl Koruma Sağlanır?

Yatırım yapacağınız platformu seçip, üyeliğinizi oluşturduktan sonra mutlaka 2FA özelliğini devreye sokun. Çift aşamalı güvenlik örneği hesabınızın ele geçirilip paranızın çalınma riskini en aza indirmek için mutlaka yapmanız gereken bir işlemdir.

2FA için ya SMS desteği ya da Google’ın uygulaması Authenticator‘ı kullanabilirsiniz. Google’ın söz konusu uygulaması her girişinizde size özel ikinci bir şifre oluşturduğundan dolayı hesabınız daha güvenli hale geliyor.

Google’ın söz konusu uygulamasını hemApp Store’da hem de Google Play’de ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Para oluşturma işlemine madencilik (mining) denilmektedir. Madencilik, hesaplama yetkisini ve gücünü kullanarak matematiksel işlemleri gerçekleştirme işleminin genel ismidir.

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır

Bu işlemleri yapmak için, sunulan bitcoin yazılımını indirerek donanımları (genellikle ekran kartları) üzerinde yoğun işlemci gücü gerektiren işlemleri gerçekleştiren bitcoin ağındaki düğümlere “madenci” denilmektedir. Bu işlemler için bir bilgisayar üzerinde birden fazla ekran kartı olan bilgisayarlar kullanılmaktadır. Her bir ekran kartı bir madenciye karşılık gelir.

Bitcoin mining’i kendi kuracağınız bir sistem ile yapabilirsiniz. Bu konuda yatırım yapıp yüzlerce bilgisayar ile 7/24 veri madenciliği yapan kişilerin sayısı çok fazladır. Madenciler ekmeğini taştan çıkaranlardır. Ancak son dönemde çok fazla popüler olan bir başka Bitcoin madenciliği yöntemi ise hali hazırda büyük yatırımlar yapan platformlara yatırım yaparak kardan pay elde etmek. Bitcoin madenciliği hakkında detyalı bilgileri “Bitcoin Nasıl Üretilir?” yazımızda bulabilirsiniz.

Bitcoin alınır

Bitcoin Nasıl İşliyor?

Herhangi bir merkezden üretilmeyen Bitcoinler, Bittorent ağlarına benzer şekilde noktadan-noktaya dağıtık bir ağ özelliği gösterir. Bu ağda gerçekleşen ödemeler diğer noktalara anında ulaşır, böylece hangi adresten hangi adrese ödeme yapıldığı kayıtlara geçer.

Böylece toplanan kayıtlar blok adı verilen yapıların içinde yer alır. Her bir blok üzerinde yüksek işlem gerektiren bir hash algoritması uygulanarak, belli bir sıfır sayısıyla başlayan ifadenin bulunması istenmektedir.

Yaklaşık 10 dakikada bire tekabül eden bu işlemi gerçekleştiren ilk kullanıcıya sıfırdan 50 BTC (şu anda 25 BTC) ödül olarak verilir. Böylece Bitcoin’ler emisyona sürülmüş olur.

Her bir blok kendisinden önce gelen son bloğun da hash ifadesini içerir.

Böylece bozulması oldukça zor (%51 saldırısı hariç) bir blok zinciri oluşur.

Bundaki amaç ise çifte harcamayı önlemek ve gönderimleri kayıt altında tutmaktır. Verilen ödül miktarı her 210 bin blokta bir (yaklaşık 4 yılda bir) yarıya düşürülür.

Bitcoin’in değerini piyasadaki arz ve talep koşulları belirlemektedir. Talep artınca fiyatı artmakta, düşünce de azalmaktadır.

Dolaşımda sınırlı miktarda bitcoin vardır ve yeni bitcoin üretmenin de bir limiti ve prosedürü bulunmaktadır. Sınırlı miktarda az bulunan şey değerlidir. Bitcoin’in sürekli artmasının sebeplerinden biride budur.

Bitcoin’in piyasa değeri önündeki en büyük tehditler; teknik zorluklar, ülkelerin bu paraya olan yaklaşımına bağlı mevzuat değişiklikleri ve insanların bu paraya olan istek ve güveninin olumsuz yönde değişmesidir. Kısacası bu paranın arkasında bir yasal otorite bir devlet desteği yok. Bugün çok zengin iken yarın belki hiçbir şeyiniz olmayabilir. Bitcoin yorumlarınızla yazımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Hakkında G. KELEŞ

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.